Samenwerkende VO-schoolbesturen
in het Gooi
Optimaal onderwijs en onder- steuning bieden aan leerlingen die, structureel of tijdelijk, moeilijkheden ondervinden binnen het reguliere onderwijs.
qinascollage2 qinascollage1
08 januari 2019

Advies voor versnelling en bestendiging van de samenwerking onderwijs-zorg-jeugd

Op 23 november 2018 is, op verzoek van de coalitie onderwijs-zorg-jeugd, bovengenoemd advies uitgebracht door kwartiermaker René Peeters c.s.. Uit de inleiding van zijn advies: ‘Om ook kinderen die wat meer aandacht of zorg nodig hebben een passende plek te geven die aansluit bij hun mogelijkheden en kwaliteiten, zijn we aangewezen op samenwerking tussen partijen. Niemand kan dit alleen: een betere aansluiting tussen onderwijs, kinderopvang en jeugd(zorg) is nodig.

Deze samenwerking krijgt overal in Nederland vorm, maar de snelheid en het resultaat laat op veel plekken tot op heden nog te wensen over. Zowel het Rijk als de veldpartijen en koepels maken zich zorgen en willen verbetering en versnelling. Om deze reden hebben achttien partijen zich verenigd in de coalitie onderwijs – zorg – jeugd (hierna: de coalitie). De coalitie heeft een gezamenlijke visie opgesteld en vraagt nu aan de kwartiermaker om advies om deze visie te verwezenlijken.’

Ook in deze regio wordt hard gewerkt aan het verbeteren van de samenwerking. De betrokken partijen verkennen constant de (on)mogelijkheden en met elkaar wordt ernaar gestreefd om de lijnen zo kort mogelijk te houden/maken. Dit advies kan daarop een aanvulling zijn en mogelijk tot nieuwe inzichten leiden.  

De gehele tekst van het advies is te downloaden op deze website onder Info Documenten / Overige.

 • Agenda 2018-2019

  Het bureau van Qinas is maandag t/m donderdag van 9.00-12.00 uur telefonisch bereikbaar. Buiten die tijden graag per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Het bureau van Qinas is gesloten tijdens de schoolvakanties zoals voor Regio-Noord gelden.


  OPDC Rebound 't Gooi is telefonisch bereikbaar via 
  06-207 262 10 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  vanaf 7 september-
  wekelijks PAC-vergadering

   

  ALV 
  13 december 2018 en 13 juni 2019: 14.00-16.00 uur

  Ondersteuningsplanraad
  19 november 2018
  ,  21 januari 2019, 6 mei 2019: 19.30-22.00 uur: