Samenwerkende VO-schoolbesturen in het Gooi
professionaliseringsplatform passend onderwijs professionaliseringsplatform

Optimaal onderwijs en ondersteuning bieden aan leerlingen die, structureel of tijdelijk, moeilijkheden ondervinden binnen het reguliere onderwijs.
 • Agenda module

  Agenda 2020-2021

  Het bureau van Qinas is maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00-16.00 uur telefonisch bereikbaar (035-526 94 81). Op woensdag van 9.00-12.00 uur.

  Buiten die tijden graag per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Het bureau van Qinas is gesloten tijdens de schoolvakanties zoals voor Regio-Noord gelden.


  OPDC Rebound 't Gooi is telefonisch bereikbaar via 
  06-207 262 10 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  vanaf 28 augustus 
  wekelijks PAC-vergadering

 • Bijeenkomsten zorgcoordinatoren

  - donderdag 24 juni 2021, 15.00-16.30 uur

 • Algemene Ledenvergadering

  - dinsdag 8 juni 2021, 14.00-16.00 uur

Nieuws

Professionaliseringsplatform GAMEELEON live!

10 december 2019

Unita en Qinas, samenwerkingsverbanden PO en VO regio Gooi & Vechtstreek, hebben hun krachten gebundeld en lanceren op 10 december 2019 Gameeleon.nl. Gameeleon is het professionaliseringsplatform voor leerkrachten en docenten. Het biedt een overzicht van diverse cursussen, workshops, lezingen en achtergrondinformatie waarmee professionals uit het onderwijs de gelegenheid krijgen om zich verder te ontwikkelen op het gebied van passend onderwijs. De button bovenaan de websites van Unita en Qinas linkt direct door naar het platform.  

Doel
Dit initiatief heeft als doel om juist hen die elke dag weer aan de slag gaan met het bieden van passend onderwijs te faciliteren bij het vergaren van kennis en kunde op specifieke onderwerpen. Ook intern begeleiders, zorgcoördinatoren, klassenassistenten en leraarondersteuners zijn uitgenodigd om van dit platform gebruik te maken.

Aanbod
Gameeleon onderscheidt zich niet alleen op onderwerp maar ook op doelgroep. Sommige trainingen zijn voor het vo interessant, andere zijn alleen voor het po van belang. Er is ook aanbod waar beide doelgroepen zich voor kunnen inschrijven. Deze mix kan ertoe bijdragen dat po en vo op bepaalde onderwerpen dezelfde taal (gaan) spreken. Dit kan een voordeel zijn bij bijvoorbeeld de overdracht van een leerling met een ondersteuningsbehoefte.

Feedback
Het is de wens dat het aanbod mede vanuit het veld gevoed wordt. Graag vernemen wij waar vraag naar is. Uiteraard horen wij ook graag over goede ervaringen met trainingen elders, gastsprekers en interessante literatuur/artikelen. Zo kunnen wij er met elkaar voor zorgen dat Gameeleon een waardevolle, interessante en verrijkende toevoeging is voor het passend onderwijs in deze regio.

Vertel het door!
Graag doen we een beroep op jullie om Gameeleon verder onder de aandacht te brengen en bijgaande poster te printen en op te hangen in de leraren/docentenkamer. Intern delen van deze mail wordt ook gewaardeerd.

Met vriendelijke groet, namens Unita & Qinas,

Heleen Berg (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
Annette André de la Porte (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)