Samenwerkende VO-schoolbesturen in het Gooi
professionaliseringsplatform passend onderwijs professionaliseringsplatform

Optimaal onderwijs en ondersteuning bieden aan leerlingen die, structureel of tijdelijk, moeilijkheden ondervinden binnen het reguliere onderwijs.
Voor het VO

Loket

Met vragen over ondersteuning in de Gooi- en Vechtstreek kunt u terecht bij één loket: het Goois Onderwijsloket-VO.

Informatie
Het loket is bereikbaar per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag kunt u ook bellen tussen 9 en 16 uur (035-5269481). Kan de contactpersoon aan het loket uw vraag niet meteen beantwoorden, dan gaat een team van deskundigen ermee aan de slag. Het antwoord wordt aan u teruggekoppeld.

Plaatsingsadviescommissie
Deze commissie (PAC) beoordeelt ook de ondersteuningsbehoefte van leerlingen die meer nodig hebben dan basisondersteuning. Dat is het werk van de plaatsingsadviescommissie. Hierin zijn gedragsdeskundigen, onderwijsspecialisten en, op afroep, een jeugdarts vertegenwoordigd. Ook adviseert deze commissie over de toelaatbaarheidsverklaringen (TLV’s) af die nodig zijn voor het speciaal onderwijs, alsook de ondersteuningsverklaringen voor Productief Leren, de Structuurklas en het Regionaal Zorg Budget (RZB).

Meer over passend onderwijs:
www.passendonderwijs.nl