Samenwerkende VO-schoolbesturen in het Gooi
professionaliseringsplatform passend onderwijs professionaliseringsplatform

Optimaal onderwijs en ondersteuning bieden aan leerlingen die, structureel of tijdelijk, moeilijkheden ondervinden binnen het reguliere onderwijs.
Voor het VO

Rebound / OPDC

Bij Rebound Het Gooi in Hilversum kunnen leerlingen een nieuwe start maken, waarna ze hun schoolloopbaan vervolgen. Een kleine groep stroomt door naar het vso.

Voor wie?
Rebound is bedoeld voor leerlingen die vastlopen of dreigen te lopen op hun eigen school. Sommige leerlingen hebben achterstanden opgelopen, zijn hun motivatie voor school verloren of voelen zich onbegrepen. Ervaringen in het verleden, de omgeving en persoonlijkheidskenmerken kunnen allemaal meespelen. Het gaat om problemen die tijdelijk van aard lijken.

Werken aan jezelf
Op Rebound krijgen jongeren de kans even los te komen van hun eigen school, docenten en medeleerlingen. Ze werken er aan hun schoolwerk, maar vooral aan zichzelf. Leerlingen zitten in een groep van maximaal twaalf jongeren van diverse leeftijden en niveaus. Twee tot drie keer per week krijgen ze TOP-training om gedragsverandering te stimuleren.

Trajecten
Als school kunt u een leerling die vastloopt via het digitale aanmeldingsformulier aanmelden. Tijdens de plaatsing wordt de jongere geobserveerd. Dat leidt tot een advies over een vervolgtraject. Een Rebound-basistraject duurt maximaal twaalf weken. Daarna keert de leerling in principe terug naar het reguliere vo. Een jongere kan ook in Rebound worden geplaatst met het oog op doorstroming naar het vso.

Samen met school
Rebound werkt vanuit een persoonlijke relatie en in nauw overleg met school en ouders/verzorgers. Vanuit de regio is een jeugdconsulent bij Rebound betrokken.

Locatie
Rebound Het Gooi is gevestigd aan de Larenseweg 127a te Hilversum (vlakbij NS-station Hilversum). Bel voor meer informatie 06-207 26 210 of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..