Het Qinasloket

Het Qinasloket

Voor al uw vragen betreffende (passend) onderwijs in de Regio Gooi en Vechtstreek kunt u terecht bij het Qinas loket.  Het Qinas loket is op werkdagen (met uitzondering van woensdag) van 9-16 uur bereikbaar per telefoon (035-526 94 81) of per mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).


Voor ondersteuningscoördinatoren/ib’ers: Plaatsingsadviescommissie

Aanvragen voor voortgezet speciaal onderwijs, praktijkonderwijs en arrangementsaanvragen worden ingediend bij het Qinas loket. Deze aanvragen worden vervolgens beoordeeld door de plaatsingsadviescommissie (PAC). In deze commissie nemen gedragsdeskundigen, praktijkdeskundigen en indien nodig een jeugdarts plaats.

Voor ouders en leerlingen: Ouder- en jeugdsteunpunt

Bij het ouder- en jeugdsteunpunt kunnen ouders en jeugdigen informatie opvragen over passend onderwijs. Het eerste informatiepunt hiervoor is het Qinas loket. Kan de contactpersoon aan het loket uw vraag niet meteen beantwoorden, dan gaat een team van deskundigen ermee aan de slag. Het antwoord wordt vervolgens aan u teruggekoppeld.