Nieuws

Verandering netwerk Qinas - Rebound

06 september 2021

Tot en met schooljaar 2020/2021 vormde Rebound het Gooi een belangrijk onderdeel van het netwerk van Qinas. Rebound het Gooi was een bovenschoolse voorziening bedoeld voor leerlingen die vast (dreigen te) lopen in het voortgezet onderwijs. Zij konden bij Rebound een periode aan zichzelf en aan school werken. Dit bood de leerling de mogelijkheid even los te komen van een soms verstoorde relatie met school, docenten of medeleerlingen. Oorzaken voor het vastlopen waren vaak heel divers en hingen samen met verschillende factoren. Leerlingen hadden achterstanden opgelopen, hun motivatie voor school verloren of voelden zich vaak niet begrepen. 

Vanaf het huidige schooljaar 2021/2022 ziet het netwerk van Qinas er anders uit. In plaats van één bovenschoolse rebound voorziening, kent ons samenwerkingsverband nu vier rebounds onder verantwoordelijkheid van vier verschillende schoolbesturen Gsf (Weesp), CVO (Hilversum), Sivog (Bussum) en AT-scholen (Hilversum). Inclusiviteit staat hierbij voorop. De rebounds zijn nu onderdeel van hun eigen besturen, met de intentie deze preventief in te zetten vanuit een locatie in/nabij de school. Communicatielijnen zijn op deze manier korter en afstemming kan sneller worden gezocht.  

Deze transitie wordt dit schooljaar bovenschools gecoördineerd zodat de kennis en kunde die jarenlang is opgedaan bij Rebound het Gooi niet verloren gaat en wordt meegenomen bij het opzetten van de vier nieuwe rebounds. Meer nieuws hierover volgt binnenkort.