Nieuws

GIDS VOOR KIND MET OUDER IN DETENTIE

11 april 2023

Expertise centrum K I N D heeft de informatiegids 'jij staat er niet alleen voor' opgesteld om kinderen met een ouder in detentie te helpen.

De gids vloeit voort uit het project 'Mantel van zorg en omzien naar kinderen met een ouder in detentie'. De informatie kan steunen bij het verbeteren van de dagelijkse zorg voor kinderen thuis en op school. Is helpend om het gesprek over detentie te normaliseren, beeldvorming van detentie te verhelderen en ook de kennisbasis voor verzorgers en leerkrachten te verbreden en te verdiepen. Op deze manier wordt geprobeerd vroegtijdig onzekerheden weg te nemen en familieleden en onderwijs sneller ingangen tot informatie en hulp te geven.

Ook biedt de gids handige inzichten voor andere verzorgers, professionals en organisaties. Het biedt een concreet handvat voor ouders en leerkrachten om kinderen te steunen bij de impact van detentie. Je leest ervaringsverhalen, tips en informatie. De gids bestaat uit de volgende hoofdstukken: het strafproces, vertellen over detentie, gevolgen detentie, contact met de ouder en in de klas en op school. Ook vind je in de gids verwijzingen naar andere waardevolle informatie en steunpunten.

Zie voor meer informatie expertisecentrumkind.nl